събота, 7 август 2010 г.

Бирени кроасани с кашкавал


Продукти:
500 – 600 гр. брашно
1 ч.л. суха мая или ½ кубче прясна
1 ч.л. захар
250 мл. бира
1 яйце + 1 жълтък
1 ч.л. сол
70 мл. олио
50 мл. вода
200 гр. настърган кашкавал
30 гр. масло

Начин на приготвяне:
Сухата мая се разтваря в топлата вода, добавя се захарта и се оставя да постои 10-15 мин. Добавя се яйцето и затоплената бира и се оставят още 10 мин. Брашното се смесва със солта, добавя се маята, налива се олиото и се замесва тесто. Оставя се на топло да втаса. Приготвя се плънката- настъргва се кашкавала и се смесв с разтопеното масло.
Втасалото тесто се размесва, късат се 2-3 топки и се разточват на кори, режат се на триъгилнице, поставя се от плънката и се завиват кроасаните, като им се придава форма на полумесец или се правят като кифлички, като се завиват двата края. Нареждат се в намаслена тава, мажат се с жълтък и се пекат на 180-190 градува 20-25 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар