понеделник, 14 юни 2010 г.

Кюфтета от тиквички

Продукти:
3 -4 тиквички, млади без семена
2 -3 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 яйце
5-6 стръка копър
5-6 стръка магданоз
100 гр сирене
1 к. ч. галета или царевично брашно
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Тиквичките се измиват, обелват се съвесем тънко и се настъргват на едро ренде. Поставят се за 15 -20 мин в гевгир да се отцедят, а след това се изтискват и с ръце.
В голяма купа се нарязват на ситно зеления лук, зеления чесън (или 1-2 скилидки чесън), копъра, магданоза и се омесват с изцедените тиквички.
Добавя се яйцето, сиренето и галетата (или царевичното брашно). От сместа се оформят кюфтета;
Оформените кюфтета се слагат за 20 минути във фризера да стегнат /така зеленчуковите кюфтета поемат по-малко мазнина при пърженето/.
Пържат се в предварително сгорещено олио до златисто от двете страни.

***Кюфтета от тиквички се съчетават много добре с кисело мялко, разбито със счукан чесън, копър и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар