Продукти:
1 кг. кайма - смес
1 малка глава стар лук
1 малка тиквичка
1 морков
200-250 гр. гъби
2 стръка зелен лук
риган, сол, мащерка, червен пипер
50 мл хладка вода
1 белтък
2 с.л. галета, 1 с.л. зехтин
1 кг. кайма - смес
1 малка глава стар лук
1 малка тиквичка
1 морков
200-250 гр. гъби
2 стръка зелен лук
риган, сол, мащерка, червен пипер
50 мл хладка вода
1 белтък
2 с.л. галета, 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Към каймата се прибавя нарязан на ситно 1 глава стар лук, подправките, предварително смесени с вода и се омесва хубаво. Оставя се в хладилник за около 15-20 мин. През това време моркова и тиквичките се нарязват на тънки пръчици и се бланшират за около 5-10 мин в подсолена вода, заедно с нарязаните и почистени гъби или в микровълновата за около 5 мин- леко да омекнат. Отцеждат се от водата. Каймата се разстила върху кухненско фолио, отгоре се нареждат зеленчуците, заедно с нарязания на дребно зелен лук и се завива на руло. Прехвърля се в тавичка. Отгоре се намазва с разбит белтък и се поръсва с галета. Добавя се и малко зехтин и се пече до готовност. Сервира се със зелена салата.
Към каймата се прибавя нарязан на ситно 1 глава стар лук, подправките, предварително смесени с вода и се омесва хубаво. Оставя се в хладилник за около 15-20 мин. През това време моркова и тиквичките се нарязват на тънки пръчици и се бланшират за около 5-10 мин в подсолена вода, заедно с нарязаните и почистени гъби или в микровълновата за около 5 мин- леко да омекнат. Отцеждат се от водата. Каймата се разстила върху кухненско фолио, отгоре се нареждат зеленчуците, заедно с нарязания на дребно зелен лук и се завива на руло. Прехвърля се в тавичка. Отгоре се намазва с разбит белтък и се поръсва с галета. Добавя се и малко зехтин и се пече до готовност. Сервира се със зелена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар