четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Банички - рогчета



Продукти:
Тесто
75 гр. вода
1 яйце
1 с.л. олио/ маргарин или краве масло
сол
1/2 ч.л. бакпулвер
250 гр.брашно
Замесва се тесто и се дели на 5-6 части.

Пълнеж:
250-300 гр. сирене
50 гр. размекнато краве масло (може и маргарин)
2 яйца

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява с бакпулвера. В съд се слагат водата, олиото (или друга мазнина), яйцето, разбъркват се с тел или вилица, сипва се брашното с бакпулвера и се замесва сравнително твърдо тесто. Оставя се да почине, докато се прави плънката.
Сиренето се рендосва или натрошава и се смесва с двете яйца и кравето масло.
Тестото се разделя на 5-6 топки, всяка от тях се разточва тънко на кръгче с диаметър 18-20 см. Слага се от пълнежа, размазва се по кръгчето и се навива на руло.
В намаслена тава се редят едно до друго.
Отгоре баничките се намазват с жълтък с олио. Пекат се в нагрята на 200 градуса фурна 20-30 мин.
Напръскват се със студена вода и се завиват с кърпа, за да омекне коричката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар