четвъртък, 14 януари 2010 г.

Гозбичка със свинско и домати

Продукти:
около 700-800 гр. свинско месо от бут
2-3 глави лук
1 консерва белени домати /800 гр./
дафинов лист
1 с.л. брашно
1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:
Свинското /около 700-800 гр./ се нарязва на тънки жулиенчета, задушава се с малко мазнина в тенджера, след което се добавя нарязаният на филийки лук, доматите от консерва, малко вода, 2-3 дафинови листа и се оставя да къкри на слаб огън.
След като месото се свари се добавя 1 с.л. брашно, размито в малко вода и пак се оставя да поври 5 мин.
Готово ястието се поръсва с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар