понеделник, 25 януари 2010 г.

Белтъчни мъфини


Продукти:
5 белтъка
220 гр.захар
100 гр.олио
100 гр.прясно мляко
2 ванилии
настъргана лимонова кора
1 бакпулвер
300 гр.брашно
плодове по желание и орехи

Начин на приготвяне:
Разбийте на сняг белтъците.
Постепенно прибавете захарта и продължете да разбивате, докато се разтвори напълно. Сипете олиото, а след това и прясното мляко.
Накрая добавете и пресятото брашно, смесено с ванилията, лимоновата кора и бакпулвера. По желание сложете в тестото дребни плодове - боровинки, малини, вишни или захаросани плодове. /аз добавих портокали/
Напълнете с тесто формички за кексчета 2/3 от обема им.
Изпечете кексчетата в предварително загрята на 170 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар