четвъртък, 14 януари 2010 г.

Бързи и лесни кифлички


Продукти:
500 гр. брашно
1 пакетче мая /42 гр./
9 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. захар
200 мл. леко затоплено прясно мляко
200-300 гр. сирене или конфитюр
2 яйца
1 пакетче масло /125 гр./

Начин на приготвяне:
Брашното, олиото, солта, захарта, разтворената в хладкото мляко мая се месят до получаването на еднородна смес. Оставя се да втаса. След това тестото се разделя на 2 равни части и всяка се разточва на кора с диамерър 40-50 см. Кората се реже на 16 триъгълника.
Плънка: 2-та белтъка се разбиват на сняг, след което се смесват с натрошеното сирене, слага се във всяко триъгълнече и се завива от вън на вътре. нарежват се в намазана с масло тава. намазват се с останалите жълтъци и се поъсват с настърган кашкавал по желание.
Ако се приготвят с конфитюр белтъците се прибават към тестото и след като се завият кифличките се поръсват с кафява захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар