четвъртък, 14 януари 2010 г.

Картофени крокети


Продукти:
600 гр. картофи
растителна мазнина за пържене
1 глава лук
5 с.л. настъргано сирене
5 с.л. настърган кашкавал
4 с.л. брашно
4 с.л. галета
2 яйца
4-5 стръка магданоз
1/3 ч.л. сол

Начин на приготвяне:Измитите и обелени картофи се нарязват на парчета и се сваряват в леко подсолена вода, пасират се, добавя се нарязаният на ситно лук /може и праз/, прибавя се половината брашно и половината галета, сиренето, кашкавала, 2- та жълтъка, магданоза, солта и се омесва добре.
Оформят се малки топчета, които се потапят в разбитите белтъци, а след това се овалват в сместа от брашно и галета и се пържат в сгорещено олио.
***Може да се сервират със сос от кисело мляко и копър.

*Моите се получиха малки кюфтета, но бързах и ги правих по-големи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар