четвъртък, 14 януари 2010 г.

Сладкиш с овесени ядки с ябълки и канела


Продукти:1 и 1/2 п. масло
1 ч.ч. овесени ядки
3/4 ч.ч.захар
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
2 средни ябълки

Начин на приготвяне:
Маслото се разтапя и се разбърква със захарта до побеляване.
Сухите съставки се смесват добре и след това при тях се изсипва маслото със захарта. Разбърква се добре, така че да се получи като ронливо тесто.
В намаслена тавичка или върху хартия за печене /аз лично ползвам хартия/ се изсипва половината от сместа /моята тавичка е с диаметър 22 см/, върху нея се настъргват ябълките и след това се покриват с останалата част от сместа.
Пече се на умерена фурна до зачервяване.
След като се извади от фурната и след като изстине сладкиша се нарязва на ромбоиди и се поръсва с пудра захар.
***По желание може да се поръси и с настърган шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар