сряда, 13 януари 2010 г.

Един по-различен тиквеник


Продукти:
1 пакет кори "Белла"
около 1-1.300 кг. тиква - настъргана на едро
краве масло за намазване
захар - по 1-1 1/2 с.л. за поръсване на плънката във всяко руло
канела
индийско орехче
ванилия

За заливката:
2 яйца
1/2 ч.ч. или малко повече прясно мляко
сода- на върха на ножа
1 ванилия

за глазура:
сок от 1/2 лимон
пудра захар

Начин на приготвяне:
Тиквата се настъргва на едро. Не се задушава, а се оставя сурова. взимаме една кора и намазваме леко с разтопено масло.
Отгоре поставяме друга - пак намазваме с масло, поръсваме с канела, няколко прашинки индийско орехче и ванилия.
Слагаме тиква - около 3 пълни с.л. с връх, като я разпределяме равномерно и поръсваме с 1 - 1 1/2 с.л. захар.
Завиваме двете кори на стегнато руло и поставяме в намаслена правоъгълна тава, като преди това постиламе една от корите върху намаслената тава.
Същото повтаряме докато свършат корите.
След като сме ги наредили в тавата разрязваме на квадрати и приготвяме заливката, която резпределяме равномерно върху корите.
Тук - там слагаме и парченца масло и печем на умерена фурна.
След изпичането поръсваме с глазурата. по желание може да се добавят и орехи към плънката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар