четвъртък, 14 януари 2010 г.

Домашен течен шоколад


Продукти:
250 гр. сухо мляко
1 1/2 ч.ч. захар
3 с.л. какао
1 ванилия
300 мл. вода
1 пакетче масло /125 гр./
орехови ядки по желание

Начин на приготвяне:
Водата със захарта се загрява на котлона докато кипне, добавя се маслото и се бърка докато се разтопи.
В купа се смесват пресятото сухо мляко, какаото и ванилията.
В сухата смес се налива на порции течната и се разбърква добре, за да не се получат топчета.
Добавят се орехови ядки.
Разпределя се в десертни купички и се охлажда в хладилник, за да се сгъсти.

* това е любимата ми рецепта от моето детство. Става невероятен течен шоколад, който няма нищо общо с купения. опитайте и няма да съжалявате.
Моя стана много кафяв, но това е, защото използвах какао на д-р Йоткер, а то е по-тъмно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар