вторник, 22 декември 2009 г.

Класически шоколадови мъфини



Продукти:
90 гр. разтопено масло
70 гр. черен шоколад
200 гр. брашно
100 гр. захар
1 ч.л. ванилова захар
2 с.л. какао на прах
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода
2 яйца
150 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
В купа се смесват всички сухи продукти.
В друга купа се смесват яйцата, прясното мляко и разтопеното масло, разбива се с миксер за 2-3 минути.
Шоколадът се начупва на малки парченца.
Внимателно мократа смес се излива към сухата и се разбърква.
Прибавят се парченцата шоколад и се разбърква още веднъж.
Фурната се загрява на 180 С .
Сместа се разпределя в намаслени форми за мъфини (12 броя), като се запълват на 2/3 от обема им.
Пекат се 20-25 минути и се оставят за 5 минути в изключена фурна.
По желание се украсяват с шоколад и ягоди.

1 коментар: