сряда, 14 февруари 2018 г.

Фритата с броколи


Продукти:
600-700 гр. броколи
3 яйца
200 гр. сирене
200 мл сметана за готвене
подправки по избор – риган
50 гр. масло
шепа маслини
50-100 гр. шунка или филе или друго месо по избор
150 гр. кашкавал

 Начин на приготвяне:
Бланширайте розичките броколи във вряла вода за около 3-4 мин и отцедете в гевгир,
Разбийте яйцата със сметаната и добавете сиренето и малко риган.
Изсипете броколите в йенска тавичка, добавете маслото, нарязано на кубчета и разбъркайте леко.
Посипете с нарязана на парченца шунка или филе, добавете маслините и залейте със сместа от яйца, сметана и сирене.
Печете на 200 градуса за около 20-25 мин докато придобие коричка.
Поръсете с настърган кашкавал и върнете във фурната да се запече за около 4-5 мин.
Поднесете веднага!

Добър апетит!

 

 

1 коментар: