четвъртък, 21 февруари 2013 г.

Крем супа от моркови с лимонови корички

Продукти:
500 гр. моркови
2 катофа
½ лимон
босилек
Сол на вкус
Крутони

Начин на приготвяне:
Морковите и картофите се нарязват на едно и се варят в тенджера с подсолена вода до готовност.След това се пасират и се добавя настърганата лимонова кора и сока от ½ лимон. Добавя се и бучка и се поръсва със шипка босилек.
Супата се поднася топла с крутони.
** Крутоните може да приготвите, като нарежете няколко филии хляб на кубчета и ги разстелете в тавичка, залейте с малко зехтин и подправки по желание и печете във фурната до зачервяване, като от време на време разбърквате, за да се зачервят от всички страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар